10 tips til hvordan du smaker sjokolade riktig

10 tips til hvordan du smaker sjokolade riktig

Sjokolade er ikke bare en favorittgodbit for barn, men også for de fleste voksne. Men selv ekte sjokoladeelskere spiser den ofte feil. Du kan til og med kjøpe sjokolade i Bergen eller Belgia uten å føle ekte glede. Alt på grunn av feil måte å spise det på. La oss se på 10 tips om hvordan du skal smake på sjokolade riktig for å føle hver nyans av smak.

Hovedregler for sjokoladesmaking

1. Ikke glem å nyte aromaen

Det er viktig å forstå at sjokolade ikke bare er mat, men en multisensorisk opplevelse, hvor luktesansen utgjør omtrent 80% av vår smak. Hvis du lukter på den, vil kroppen din forberede alle reseptorene og stimulere spyttproduksjonen. Denne preludien vil bidra betydelig til å øke nytelsen ved å spise denne desserten.

2. Ikke skynd deg å spise sjokolade

Sjokoladens særegenhet ligger i det faktum at den smelter ved kroppstemperatur, så bryt av små biter og under ingen omstendigheter må du tygge. Sjokoladen bør langsomt smelte for å gi en rik smak av desserten, gradvis avslørende.

3. Ikke vær redd for nye smaker

Hvis du alltid ønsker å glede deg over smakingen av sjokolade, anbefales det å fra tid til annen endre smakene. Dessuten tilbys sjokolade i et bredt utvalg, så det er alltid noe å velge mellom. Dette skyldes det faktum at våre reseptorer blir vant til ensformighet.

sjokolade

sjokolade

4. Ikke oppbevar sjokolade i kjøleskapet

Det er viktig ikke bare å smake på sjokolade riktig, men også å bevare dens opprinnelige egenskaper. Av denne grunn bør du ikke oppbevare sjokolade i kjøleskapet. Den optimale temperaturen er 19°C. Det er ikke nødvendig å oppbevare sjokolade ved siden av fisk eller andre sterkt luktende produkter, da sjokoladeplaten absorberer fremmede lukter.

5. Drikk mineralvann med kullsyre

Mineralvann med kullsyre kan rense smaksreseptorene. Dette er spesielt relevant hvis du har bestemt deg for å prøve forskjellige typer godbiter. Hvis du vil spise en bit sjokoladeplate og håndlagde sjokoladetrøfler i Bergen, må du ta noen slurker mineralvann. Dette vil bidra til å unngå blanding av forskjellige aromaer og smaker.

6. Vær tålmodig

Hvis det er frost ute og du har brakt sjokolade fra gaten, må du vente til produktet varmes opp til romtemperatur. Ellers vil du ikke kunne oppleve smaken fullt ut.

7. Vurder kvaliteten

Du kan bare glede deg over kvalitetssjokolade. Du kan være sikker på kvaliteten hvis det karakteristiske klikket høres når du bryter av en bit, og "bruddene" ikke skal smuldre i alle retninger. Dette er viktige detaljer som vitner om høy kvalitet.

8. Te og sjokolade - en perfekt kombinasjon

Du kan forbedre sjokoladesmaken med te med blomsternotater, for eksempel jasmin eller grønn te. Bitter sjokolade passer best til te med nøttesmak. Mørk sjokolade kombinerer perfekt med sitrus-tilsetninger til te, for eksempel bergamot.

sjokolade box

sjokolade box

9. Vær forsiktig med å kombinere med vin

Vanlig tørr rødvin og hvitvin er ikke det beste valget å kombinere med sjokolade på grunn av dessertens sterke smak, slik at vinen vil være usmakelig. Det optimale samspillet er naturlig sjokolade med dessertvin, bourbon eller whisky.

10. Ikke varm opp sjokoladen

Det er ikke verdt å lage drikke av kvalitetssjokolade. På grunn av de høye temperaturene kan du ødelegge smaken av den kjøpte desserten.

Ved å følge disse anbefalingene, kan du være sikker på at sjokoladen vil gi deg helt nye gastronomiske opplevelser.